flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведено аналіз причин тривало розгляду цивільних справ

20 квітня 2018, 10:04

Тростянецьким районним судом Сумської області проведено аналіз причин тривалого розгляду цивільних справ станом на 01.04.2018 року, не розглянутих понад рік.

Проведення аналізу обумовлено необхідністю вжиття організаційних заходів для усунення причин тривалого розгляду, забезпечення якісного та оперативного розгляду цивільних справ та вдосконалення якості роботи в зазначеному напрямку.

Серед причин тривалого розгляду справи слід зазначити наступні:

Процесуальна поведінка сторін по справі: неодноразові неявки сторін по справі в судове засідання та численні клопотання сторін по справі про їх відкладення.

Вивчивши причини тривалого розгляду справи було встановлено, що всі відкладення розгляду пов’язані з об’єктивними чинниками, які не залежали від дій судді, у провадженні якого вони перебувають, та унеможливлювали прийняття законного та обґрунтованого рішення впродовж розумних строків.

Суддями вживаються всі необхідні та можливі заходи для якісного та оперативного розгляду справ, в яких порушено строк розгляду.

Причини знаходження на розгляді цивільних справ понад 1 рік тримаються на контролі як у суддів, так і у керівництва суду, а також проведення щомісячно аналізу причин тривалого знаходження справ понад один рік у провадженні суддів Тростянецького районного суду Сумської області, з подальшим обговоренням результатів проведеного аналізу на зборах суддів.