flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підсумки роботи суду зі зверненнями та скаргами громадян та запитами на публічну інформацію за IV квартал та 2018 рік

04 січня 2019, 12:18

Звернення громадян до органів держави з питань забезпечення законності є їх конституційним правом. Воно закріплюється у ст. 40 Конституції України, яка наголошує, що усі мають право направляти індивідуальні чи колективні письмові звернення або особисто звертатися до органів державної влади, органів, що зобов'язані розглянути звернення і дати обґрунтовану відповідь у встановлений законом строк.

Метою Закону України «Про доступ до публічної інформації» є забезпечення прозорості та відкритості суб'єктів владних повноважень і створення механізмів реалізації права кожного на доступ до публічної інформації.

Письмові звернення надсилалися до суду поштою та були надіслані з використанням мережі Інтернет, засобів електронного зв’язку (електронне звернення).

Протягом 2018 року на розгляд до суду надійшло 6 звернень від громадян.

За ІV квартал 2018 року на розгляд до суду надійшло 2 звернення від громадян (1 скарга та 1 електронна форма заяви від одного скаржника  з одним і тим же питанням).

Протягом 2018 року суд отримав 13 запитів на публічну інформації. В ІV кварталі 2018 року надійшло 2 запита на публічну інформацію.

Всі звернення та запити були опрацьовані судом. Відповіді надані скаржникам та запитувачам в установлений законом строк.