flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підсумки роботи суду за 2018 рік

04 січня 2019, 12:19

Ми  живемо у прогресуючому суспільстві, яке з кожним днем прагне удосконалюватись у всіх сферах. Звичайно, така тенденція не оминула правосуддя, адже з кожним днем суди стають все ближчими і відкритішими до суспільства. До головних інноваційних досягнень можна сміливо зарахувати такі нововведення, як проведення судових засідань у режимі відеоконференції, електронна доступність та надсилання SMS-повідомленнь учасникам судового процесу. 

Проведення слухання в режимі відеоконференції заощаджує час та кошти, які витрачаються на доставку особи до приміщення суду, заощаджує час для проведення допиту свідка або учасників цивільної справи, які перебувають в територіально віддаленому місці від місця проведення судового засідання.

Протягом IV кварталу 2018 року було використано 7 раз систему відеоконференцзв’язку під час здійснення досудового розслідування та судового провадження. За 2018 рік було використано 51 раз систему відеоконференцзв’язку під час здійснення судочинства.

SMS-повідомлення є більш ефективним засобом повідомлення осіб про розгляд  справи в суді, оскільки для направлення та отримання звичайної повістки  необхідно більше часу, що пов’язано з графіком та режимом роботи поштового зв’язку. Учасники судового процесу бажають отримувати судові повістки за допомогою SMS-повідомлення, про що свідчать відповідні подані заявки.  протягом IV кварталу 2018 року було здійснено направлення 29 повісток (148  SMS-повідомлень), а за 2018 рік судом було здійснено направлення 247 повісток (1265 SMS-повідомлень).