flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Призначено до розгляду справу стосовно російського військового за жорстоке поводження з цивільним населенням

26 лютого 2024, 16:32

26 лютого 2024 року відбулось підготовче судове засідання у справі за обвинуваченням військовослужбовця Збройних сил РФ у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 28, частиною 1 статті 438 КК України (порушення законів та звичаїв війни, вчинене групою осіб).

Під час судового засідання було розглянуто клопотання прокурора про проведення спеціального судового провадження, яке судом задоволено.

Судовий розгляд призначено у відкритому судовому засіданні на 13 год 30 хв  06 березня 2024 року.

Нагадаємо, що згідно з пред’явленим обвинуваченням напочатку березня 2022 року під час окупації села Боромля Охтирського району Сумської області російський військовослужбовець, за версією сторони обвинувачення, перебуваючи на перехресті доріг у напрямку села Новгородське Охтирського району, зупинив автомобіль під керуванням чоловіка - цивільної особи та під час спілкування з останнім, наказав трьом невстановленим під час досудового розслідування військовослужбовцям ЗС РФ здійснити постріли у коліна водія. Незважаючи на численні прохання останнього не спричиняти йому тілесних ушкоджень, російський військовослужбовець наказав все тим же трьом військовослужбовцям вбити чоловіка шляхом розстрілу. Однак у цей час російські військовослужбовці, отримавши інформацію про їх переміщення в інше місце, почали покидати території, у зв‘язку з чим водій скористався відсутністю уваги з їх боку та сховався у будівлі поруч, де і перебував доки не минула загроза його життю.            

Головуючий суддя – Огієнко О.О.  

Пошук судових рішень по вказаному провадженню можна здійснити в ЄДРСР за №588/156/24.