flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

По справі стосовно російського військового за жорстоке поводження з цивільним населенням розпочато допит потерпілого

02 квітня 2024, 08:59

01 квітня 2024 року відбувся судовий розгляд кримінального провадження за обвинуваченням військовослужбовця Збройних сил РФ у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 28, частиною 1 статті 438 КК України (порушення законів та звичаїв війни, вчинене групою осіб).

Під час судового розгляду було розпочато допит свідків та потерпілого.

Судовий розгляд відкладено до 10 год 00 хв 10 квітня 2024 року у зв’язку із оголошеною повітряною тривогою у Сумській області та вимкненням світла.

Нагадаємо, що згідно з пред’явленим обвинуваченням на початку березня 2022 року під час окупації села Боромля Охтирського району Сумської області російський військовослужбовець, за версією сторони обвинувачення, перебуваючи на перехресті доріг у напрямку села Новгородське Охтирського району, зупинив автомобіль під керуванням чоловіка - цивільної особи та під час спілкування з останнім, наказав трьом невстановленим під час досудового розслідування військовослужбовцям ЗС РФ здійснити постріли у коліна водія. Незважаючи на численні прохання останнього не спричиняти йому тілесних ушкоджень, російський військовослужбовець наказав все тим же трьом військовослужбовцям вбити чоловіка шляхом розстрілу. Однак у цей час російські військовослужбовці, отримавши інформацію про їх переміщення в інше місце, почали покидати території, у зв‘язку з чим водій скористався відсутністю уваги з їх боку та сховався у будівлі поруч, де і перебував доки не минула загроза його життю.            

Головуючий суддя – Огієнко О.О.