flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Продовжено строк тримання під вартою водію, підозрюваному у спричиненні смертельної ДТП

27 квітня 2021, 14:54

26 квітня 2021 року слідчий звернувся до суду з клопотанням про продовження строку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 31-річного чоловіка, який за версією слідчого,  28 лютого 2021 року на автодорозі між с. Станова та м. Тростянець Охтирського району, керуючи  автомобілем «ВАЗ 21063» у стані алкогольного сп’яніння, допустив виїзд в межі зустрічної смуги руху, врезультаті чого зіткнувся із автомобілем марки «DАEWOO Nubira». У результаті ДТП один пасажир від отриманих травм помер на місці події, а обидва водії та інший пасажир отримали тілесні ушкодження з приводу яких були госпіталізовані.

Ухвалою слідчого судді Линник О.С. від 02 березня 2021 року до мешканця Охтирського району застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 28 квітня 2021 року.

Строк досудового розслідування у цьому кримінальному провадженні продовжено до 28 травня 2021 року, оскільки не виконані всі необхідні слідчі дії для його завершення.

Ураховуючи доведення прокурором обґрунтованості підозри у вчиненні тяжкого  кримінального правопорушення, та наявність установлених ризиків, які не змінилися з часу застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, слідчим суддею продовжено строк тримання під вартою водію до 27 травня 2021 року у межах строку досудового розслідування.

Ухвала суду може бути оскаржена до Сумського апеляційного суду протягом п’яти днів з дня її оголошення.