flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За розпивання підлітками алкоголю на «Ведмежій поляні» батьків притягнуто до відповідальності

30 червня 2021, 14:36

На цей час значної актуальності набула проблема вживання алкогольних та слабоалкогольних напоїв, а також тютюнокуріння серед неповнолітніх. Не винятком ця проблема є і серед молоді Тростянеччини.

 

Так, 11 червня 2021 року у денний час група 15-річних юнаків та дівчат в м.Тростянець по вул. Б.Хмельницького на «Ведмежій поляні» розпивала алкогольні напої та знаходилася у громадському місці у стані алкогольного сп’яніння. Своїми діями підлітки вчинили адміністративне правопорушення, передбачене частиною 1 статті 178 КУпАП.

 

Оскільки дітям не виповнилося шістнадцяти років і вони не можуть бути притягнуті до адміністративної відповідальності, уповноваженою особою національної поліції протоколи були складені на їх батьків.

 

Дванадцять зазначених протоколів надійшли на розгляд до Тростянецького районного суду Сумської області 18 червня 2021 року.

 

У період з 23 по 30 червня 2021 року судді Тростянецького районного суду Сумської області ухвалили постанови, якими визнали батьків 12 неповнолітніх дівчат та хлопців винними у скоєнні правопорушення за частиною 3 статті 184 КУпАП (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей) і призначили їм адміністративне стягнення у вигляді штрафу у сумі 850 грн.

 

Кожен із батьків, крім штрафу, також сплатить на користь держави і судовий збір у сумі 454 гривні.