flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд взяв під варту чоловіка, який скоїв напад на квітковий магазин

16 січня 2024, 09:54

15 січня 2024 року слідчий звернувся до суду з клопотанням про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно 48-річного мешканця міста Тростянець. 

Своє клопотання мотивував тим, що СВ відділення поліції №1 (м. Тростянець) розслідується кримінальне провадження відносно чоловіка, який за версією слідчого підозрюється у тому, що 14 січня 2024 року у вечірній час зайшовши до квіткового магазину, розташованого у місті Тростянець, здійснив напад на продавчиню, завдавши їй, при цьому, тілесних ушкоджень металевим предметом в область голови. Після цього заволодів з каси магазину грошовими коштами в сумі близько 1000 гривень та мобільним телефоном продавчині, а наступного дня вже був затриманий працівниками поліції.    

Чоловіку 15 січня 2024 року повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 187 Кримінального кодексу України (розбій, спрямований на заволодіння майном, вчинений в умовах воєнного стану та поєднаний із насильством, небезпечним для життя чи здоров‘я особи, яка зазнала нападу), за яке передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від восьми до п‘ятнадцяти років із конфіскацією майна.

Підозрюваний та його захисник проти застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою заперечували та просили застосувати більш м‘який запобіжний захід.

Слідчим суддею Огієнко О.О. 15 січня 2024 року задоволено клопотання слідчого, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою застосовано до чоловіка строком до 14  березня 2024 року включно, без права внесення застави.

Рішення слідчого судді мотивовано доведенням прокурором обґрунтованості підозри у вчиненні особливо тяжкого кримінального правопорушення, а також ризиків можливого ухилення підозрюваного від органів досудового розслідування, впливу на потерпілу та свідків, знищення речових доказів та вчинення іншого кримінального правопорушення.

Ухвала суду може бути оскаржена до Сумського апеляційного суду протягом п’яти днів з дня її оголошення.     

Відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.