flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обов'язкова наявність електронного кабінету для юридичних осіб

13 лютого 2024, 15:23

18 жовтня 2023 року набрали чинності норми Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обов’язкової реєстрації та використання електронних кабінетів в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами».

Указаним Законом передбачені різні строки обов’язкової реєстрації юридичними особами приватної форми власності електронних кабінетів для подання до суду процесуальних документів.

Звертаємо увагу на те, що починаючи з 21 лютого 2024 року наявність електронного кабінету в ЄСІТС стане обов'язковою умовою для всіх юридичних осіб приватної форми власності, які беруть участь в цивільних та адміністративних справах.

Тому закликаємо всіх учасників судового процесу, які зобов‘язані будуть мати електронний кабінет в ЄСІТС, своєчасно його зареєструвати, тобто до 20 лютого 2024 року.

Якщо такий обов’язок не буде виконаний, суд матиме право застосовувати відповідні процесуальні наслідки, такі як залишення процесуального документу без руху, розгляду або його повернення.