flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До 8 років позбавлення волі засуджено чоловіка, який наніс своєму знайомому тілесне ушкодження, що спричинило його смерть

12 лютого 2024, 11:28

08 лютого 2024 року вироком Тростянецького районного суду Сумської області засуджено  66-річного жителя одного із сіл Охтирського району до 8 років позбавлення волі за нанесення тяжкого тілесного ушкодження своєму знайомому, що спричинило смерть останнього.

Судом установлено, що в ніч з 04 на 05 грудня 2021 року чоловік під час спільного вживання алкогольних напоїв зі своїм знайомим у його господарстві в селі Боромля Охтирського району, у ході сварки, завдав власнику помешкання численних ударів ножем в різні частини тіла, які спричинили смерть останнього.

Під час судового розгляду обвинувачений свою вину у пред’явленому обвинуваченні не визнав та заперечив факт вчинення ним злочину.

Суд, дослідивши всю сукупність доказів наданих сторонами кримінального провадження, ухвалив вирок, яким визнав винним мешканця Охтирського району у пред’явленому обвинуваченні за частиною 2 статті 121  КК України.

З огляду на дані, які характеризують обвинуваченого, його позицію щодо невизнання вини з метою уникнення кримінальної відповідальності за вчинене та тяжкість скоєного ним злочину, суд дійшов висновку про  необхідність призначення чоловіку покарання у виді 8 років позбавлення волі.

Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному порядку.   

З  текстом судового рішення можна ознайомитися у Єдиному державному реєстрі судових рішень, здійснивши пошук за номером справи 588/127/22.