flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Посадову особу притягнуто до адміністративної відповідальності, за вчинення корупційного правопорушення

19 квітня 2018, 15:19

Тростянецький районний суд Сумської області розглянув справу про адміністративне правопорушення, відносно посадової особи ДП «Тростянецьке лісове  господарство» громадянина Г., якого було притягнуто до відповідальності за вчинення правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 172-6 КУпАП  та накладено стягнення у вигляді штрафу в сумі 1700 грн.  

Громадянин Г., будучи посадовою особою ДП «Тростянецьке лісове  господарство», придбав майно на суму 139 000,00 грн., що перевищує 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня 2018 року (88100 грн.), але не повідомив про суттєві зміни у майновому стані у десятиденний термін до Єдиного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функції держави або місцевого самоврядування,  що визначено Законом України «Про запобігання корупції.  

У судовому засіданні громадянин Г. пояснив, що  даний факт дійсно мав місце, та він придбав автомобіль за 139000 грн., інформацію до Єдиного реєстру про зміни у майновому стані у десятиденний строк не повідомив.

Суд вивчивши матеріали справи, заслухавши думку прокурора, особи, що притягується до адміністративної відповідальності, прийшов до висновку про доведеність вини громадянина Г.  у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.2 ст.172-6 КУпАП, оскільки він, будучи особою, яка є суб’єктом декларування, в порушення вимог ч.2 ст.52 Закону України «Про запобігання корупції» несвоєчасно, тобто у перевищення десятиденного строку з моменту придбання ним майна, сума якого перевищує 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня відповідного року, повідомив Національне агентство з питань запобігання корупції, про суттєві зміни у майновому стані.

Пошук в ЄДРСР судових рішень можна здійснити за номером 588/133/18.