flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Завершено розгляд справи про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією щодо заступника міського голови м. Тростянець!

04 липня 2018, 16:52

4 липня 2018 року Тростянецьким районним судом Сумської області було розглянуто протокол Управління захисту економіки в Сумській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України,  складений відносно Заяц О.Ю., що займає посаду заступника міського голови м. Тростянець

Згідно з цим протоколом органами Національної поліції України Заяц О.Ю. звинувачувалась у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, яке полягало у тому, що вона, 18 квітня 2017 року, набувши на підставі договору дарування у власність квартиру у м. Тростянець, упродовж десяти днів, не повідомила про суттєві зміни у майновому стані Національне агентство з питань запобігання корупції, як того вимагає діюче законодавство.

За наслідками судового розгляду суд постановив закрити провадження у справі про притягнення до адміністративної відповідальності Заяц О.Ю. через те, що на момент надходження справи до суду (3 травня 2018 року) закінчились встановлені законодавством строки накладення адміністративного стягнення.

“Відповідно до ст.38 КУпАП, адміністративне стягнення за вчинення правопорушення, пов’язаного з корупцією, може бути накладено протягом трьох місяців з дня його виявлення. Пунктом 7 частини 1 статті 247 КУпАП встановлено, що провадження в справі про адміністративне правопорушення не може бути розпочато, а розпочате підлягає закриттю у разі закінчення на момент розгляду справи про адміністративне правопорушення строків, передбачених статтею 38 КУпАП”, – йдеться у постанові суду.

Рішення суду не є остаточним та може бути оскаржене до Апеляційного суду Сумської області упродовж десяти днів.

Пошук в ЄДРСР судових рішень по вказаному провадженню можна здійснити за номером № 588/688/18